neděle 2. října 2011
minulý týden
poprvé v životě jsem pekla chleba (a ještě k tomu z pytlíku) pravda, moc nevykynul ale byl dobrý
byl to takový chleba pro ty co mají rádi kůrky
recept z klubu:
1 kg hladké mouky
6 Dg droždí
5 lžiček octa
6 dl vlažné vody
2 lžičky soli
3 lžičky kmínu
zpracovat, po 1/2 hodině znovu a po další půlhodině ještě jednou.
Recept používám 25 let. Protože máme všichni rádi patky, dělám na plech 3 bochníčky. Dnes, když se dá sehnat žitná mouka, dávám 80 Dg pšeničné a 20 Dg hladké.
Danuš - já dávám nejdříve na 15 minut do max. vyhřáté trouby.. tak na těch 230 st.- pak ztlumím na normální pečení.. těch 175-180 st. a dopeču tak 45 minut.. Měla jsem ale kilový chléb.. tu hodinu jsem ho opravdu pekla
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat