neděle 2. října 2011

minulý týden


poprvé v životě jsem pekla chleba (a ještě k tomu z pytlíku) pravda, moc nevykynul ale byl dobrý
byl to takový chleba pro ty co mají rádi kůrky


recept z klubu:

1 kg hladké mouky

6 Dg droždí

5 lžiček octa

6 dl vlažné vody

2 lžičky soli

3 lžičky kmínu

zpracovat, po 1/2 hodině znovu a po další půlhodině ještě jednou.

Recept používám 25 let. Protože máme všichni rádi patky, dělám na plech 3 bochníčky. Dnes, když se dá sehnat žitná mouka, dávám 80 Dg pšeničné a 20 Dg hladké.

Danuš - já dávám nejdříve na 15 minut do max. vyhřáté trouby.. tak na těch 230 st.- pak ztlumím na normální pečení.. těch 175-180 st. a dopeču tak 45 minut.. Měla jsem ale kilový chléb.. tu hodinu jsem ho opravdu pekla

Žádné komentáře: